Facebook Instagram Youtube obchod@egibi.cz

czCZ

cz
CZ
en
EN
de
DE
sk
SK
Egibi Floors B2B portál Videa Blog Datové feedy Dokumenty Katalogy Kontakt

Proč si pořídit schody OMAN?

Schody jsou zateplené a vybavené oboustranně bílým polepem a příslušenstvím, a to i v základních modelech. Široká nabídka druhů schodů dle náročnosti zákazníka a prostoru:

Schody od firmy OMAN jsou zárukou kvality

Za firmu OMAN hovoří zástupy spokojených zákazníků už po více než 25 let. Není proto divu, že se za tu dobu firma vypracovala na špičku mezi světovými výrobci půdních schodů, výlezů a mlynářských schodišť.

Postup pro výběr vhodných půdních schodů spočívá ve vymezení těchto parametrů:

  1. Umístění
    Zde je nutné zvážit, z jakých prostorů budou schody postaveny, zejména pokud se jedná o spojení místností, které jsou propojeny půdními schody. Když se jedná o příklad spojení obytné místnosti s půdou, tak je nutné dbát v rámci výběru na vhodné izolační vlastnosti půdních schodů. Pokud je toto Váš případ, tak je vhodné půdní schody izolovat např. o izolační materiál.
  2. Rozměry
    V rámci rozměrů je nutné řešit základní rozměry jako je délka a šířka schodů a také jejich nášlapná plocha. Šířka půdních schodů je zpravidla menší, ale produktová řada OMAN přináší možnost širších schodů o 15 % oproti běžně prodávaným půdním schodům. 2.2 Nutné je vymezit výšku daného půdního schodiště před samotnou výstavbou místa pro půdní schody.
  3. Protipožárnost
    Každý typ půdních schodů má jinou požární klasifikaci šíření ohně. Zejména se jedná o rozdělení dřevěných a ocelových půdních schodů. Samotný výběr bývá zpravidla daný doporučením projektanta, který dané půdní schodiště navrhoval. Hlavním vlivem tohoto ukazatele je doba odolnosti proti šíření plamene. V tomto případě platí, že většina půdních schodů je vhodná pro kolaudaci.
  4. Bezpečnost
    V případě, že bezpečnost je pro Vás prioritou, je vhodné vybrat půdní schody se zábradlím nebo madly.
    Rozměry schodišť – Zejména šířka a výška schodišťových stupňů jsou vhodné ke zvážení.
    Zábradlí – Zábradlí je vhodným bezpečnostním prvkem schodiště. Za nás je vhodné, aby toto zábradlí bylo odděleno od břitu žebříku. Díky tomuto oddělení nedojde k zachycení prstů při zavírání.
    Nosnost – Nosnost půdních schodů je zpravidla uvedena v kilogramech. Běžná nosnost půdních schodů se pohybuje v rámci stovek kilo.
  5. Tepelná izolace
    Tepelná izolace je jedním z hlavních parametrů výběru půdních schodů, avšak zde nastává otázka, podle čeho se rozhodnout? Každý typ půdních schodů je označen Ud = teplotním součinitelem prostupu tepla. Obecně platí, že čím nižší tato hodnota je, tím méně tepla půdní schody propustí. Otázkou je, jaké místnosti půdními schody chcete propojit. Pokud by obě místnosti byly vytápěné, tak můžete zvolit schody s vyšším teplotním součinitelem prostupu. V případě, že bude jedna z místnosti např. půda bez vytápění, je vhodnější zvolit schody s co nejnižším teplotním součinitelem teplotní propustnosti.

Pár tipů na konec: (zde bych doporučil dopsat z Vaší strany)

Který typ půdních schodů vybrat?

Dřevo versus ocel?

Kde a jaké půdní schody použít?

Jak se o půdní schody starat?

Jak na instalaci půdních schodů? Veškerou potřebnou dokumentaci k montáži půdních schodů naleznete zde.. Vždy u produktů

“Vzhled je dalším faktorem ovlivňující výběr půdních schodů. Každý typ půdních schodů je specifický svými vlastnostmi. “.............. - tuto větu lze smazat

 

Proč vybrat půdní schody OMAN?

Co nabízí půdní schody OMAN?

Elegantní, jednoduché a zároveň účinné řešení půdních schodů pro každou domácnost, chatu či rodinný dům. Můžete si vybrat z více než 300 variant půdních schodů od dřevěných po ocelové či úplně jiné.

Proč vybrat půdní schody OMAN?

Půdní schody OMAN jsou specifické svou kvalitní konstrukcí, šířkou schodišť, která je oproti jiným výrobcům o 15 % širší, estetickým vzhledem, vysokou tepelnou izolací, protipožární specifikací a množstvím dostupných půdních schodů pro každého. Veškeré produkty řady OMAN jsou vyrobeny ze dřeva nejvyšší jakosti s platným certifikátem FSC (certifikát o původu a kvalitě zpracování dřeva). Zároveň jsou opatřeny patentovaným zámkem CLICK umožňující jednoduché a těsné zavření.

Co víc OMAN přináší?

Produktová řada půdních schodů OMAN došla k dokonalosti a svými parametry předčí ostatní půdní schody. Zejména se jedná o šířku daných půdních schodů a nízký teplotní součinitel postupu tepla. Klasické rozměry půdních schodů se pohybují okolo 35–38 cm. Půdní schody produktové řady OMAN mají čtyřiceti centimetrovou šířku schodišť a schodišťové stupně o výšce 8 cm splňující normu EN 14975.

Naše půdní schody dělíme do sedmi kategorií:

  1. Klasické s dřevěným žebříkem
  2. Půdní schody s malým rozměrem rámu
  3. Žebříkové půdní schody s nůžkovým vzhledem
  4. Extra odolné půdní schody
  5. Žebříky do vysokých podlaží
  6. Protipožární půdní schody
  7. Mlynářské schody

Nejprodávanější půdní schody:

Produktová řada POLAR

Půdní schody POLAR jsou jedny z nejprodávanějších půdních schodů z celého portfolia půdních schodů OMAN. Jsou vybaveny párem madel, jež usnadňují vstup do podkroví. Součástí je taktéž pevný dvoubodový zámek, trojité těsnění a dvě plynové pružiny. Díky těmto částem je velice jednoduché, bezpečné a pohodlné otevřít či zavřít žebřík půdních schodů. K dispozici jsou 3-4 druhy této řady. Výhradní vlastností řady POLAR je její teplotní součinitel postupu tepla, který činí Ud = 0,36 W/m2 * K, a tím je jedním z nejlepších možných na trhu. Obrovskou výhodou většiny produktů řady OMAN je 40 centimetrová šířka žebříku a možnost výběru z kovových, nožnicových a ocelových žebříků. 

POPIS PARAMETRŮ, přílohy – montážní listy, technické listy aj.:

Produktová řada MINI termo

Půdní schody MINI termo jsou alternativou pro menší prostory díky jejich rozměrům a skladnosti. Jsou vybaveny párem madel, jež usnadňují vstup do podkroví. Zároveň jsou skvěle teplotně izolované. Rozměr půdních schodů MINI začíná na 80 cm x 60 cm.

POPIS PARAMETRŮ, přílohy – montážní listy, technické listy aj.:

Protipožární půdní schody El45, El45 POLAR, MINI EL45, SOLID EL60

Pokud hledáte půdní schody, které budou nejvíce odolné vůči požáru, tak produktová řada EL v různých druzích splňuje veškeré požadavky ze stran stavebních firem, takže kolaudace nebude problém. Číslo uvedené za písmeny EL označuje požární odolnost v minutách. Součástí všech protipožárních schodů je kovový zámek. Jako jeden z mála dodavatelů máme k dispozici i půdní schody v menší(m) velikosti (rozměru) s vysokou protipožární odolností.

POPIS PARAMETRŮ, přílohy – montážní listy, technické listy aj.: